مرجع تخصصی پروژه های عمران

بایگانی

۷ مطلب در خرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

طبق نشریه ۴۱۵، بخش ۳-۳، راه های کشور از نظر پستی و بلندی به شرح زیر طبقه بندی شده است.

راه هموار(دشتی)

زمین محدوده عبور راه، هموار(دشت) بوده و شیب خط بزرگترین شیب زمین محدوده عبور و شیب طولی راه، حداکثر به ۳ درصد میرسد. راه دارای خاکریزهایی به بلندی تا ۲٫۵ متر و گاهی برش های کم عمق میباشد.

 

  • برهان نعمتی

رای شروع کار با نرم افزار Civil3D لازم است با چندین دستور ساده در اتوکد آشنایی داشته باشید. برای شروع یادگیری و تمرین دستورات توضیح داده شده در این آموزش، نرم افزار Civil3D را اجرا کنید. یک فایل خالی اتوکد باز خواهد شد.

دستور L(دستور خط)

با یکبار تایپ L و فشردن Enter اتوکد آماده ترسیم یک خط خواهد شد. مطابق شکل ترسیم چند خط را امتحان کنید.

 

پس از پایان ترسیم یک بار Enter بزنید تا از حالت ترسیم خط خارج شود.

برای پاک کردن خطی که رسم کردید روی آن کلیک کنید تا انتخاب شود. حال با فشردن کلید Del در کیبرد آن را پاک کنید.

دستور Ortho

فرض کنید میخواهید یک خط کاملاً افقی یا کاملاً عمودی ترسیم کنید. برای اینکار یک بار کلید F8 در کیبرد را بفشارید. در Command Line عبارت <Ortho On> را مشاهده میکنید. حال سعی کنید با دستور L مجدداً خطوطی را رسم کنید. میبینید که خطوط روی حالت عمودی و افقی قفل است. یک مستطیل ترسیم کنید. سپس با فشردن کلید F8 از حالت Ortho خارج شوید.

 

دستور PL

دستور PL مشابه دستور L عمل میکند با این تفاوت که خطوطی که توسط دستور PL ترسیم میشود به هم پیوسته هستند. برای مثال یک مستطیل با دستور PL ترسیم کنید. وقتی یکی از خطوط مستطیل را انتخاب میکنید، تمام خطوط انتخاب میشود. در صورتی که در مستطیل قبلی که با دستور L ترسیم شده بود، این حالت برقرار نبود.

دستور Snap

فرض کنید میخواهیم با ترسیم یک خط ،وسط اضلاع دو مستطیل رسم شده را به هم وصل کنیم. برای این کار باید از Snap استفاده کنیم. مطابق شکل زیر روی کادر قرمز در شکل زیر کلیک کنید تا پنجره ی تنظیمات Snap باز شود. اگر Midpoint تیک ندارد، تیک آن را بگذارید و روی Ok کلیک کنید.

حال یکبار دستور PL را تایپ کنید و یک خط بین اضلاع دو مستطیل ترسیم کنید. اینبار چون Snap برای Midpoint فعال است، به راحتی میتوانیم این خط را ترسیم کنیم.

 

دستور Snap گزینه های دیگری غیر از Midpoint هم دارد که میتوانید آنها را نیز امتحان کنید. معمولاً بهتر است تمام گزینه های Snap فعال باشد. همچنین میتوانید با فشردن کلید F3 آن را فعال یا غیر فعال کنید.

دستور Offset

میخواهیم یک مسطیل بزرگتر را طوری ترسیم کنیم که مستطیل قبلی ما در داخل آن قرار بگیرد. و میخواهیم فاصله ی اضلاع این مستطیل جدید از اضلاع مستطیل قدیم ۳ متر باشد. برای اینکار یکبار تایپ کنید O و Enter بزنید. سپس عدد ۳ را وارد کنید و مجدداً Enter بزنید. نشانگر ماوس به شکل یک مربع کوچک تبدیل میشود. حال روی یک ضلع مستطیلی که با PL ترسیم کرده بودیم کلیک کنید. سپس یک بار دیگر در ناحیه ی بیرونیه مستطیل کلیک کنید. میبینید که یک مستطیل بزرگتر تشکیل شد. هنوز نرم افزار در حالت Offset است. میتوانید روی خطوط دیگر نیز کلیک کنید و آنها را نیز آفست کنید. در نهایت با یکبار Enter از حالت آفست خارج شوید.

 

دستور Trim

دستور Trim برای حذف خطوط اضافی کاربرد دارد. برای استفاده از دستور Trim کافیست یکبار تایپ کنید tr و سپس Enter بزنید. حال مطابق شکل یکی از خطوط عمودی که خطوط اتصال بین دو مستطیل را قطع کرده است، انتخاب کنید. مجدداً Enter بزنید تا حالت حذف خطوط اضافه فعال شود. حال خطوطی که خط عمودی آنها را قطع کرده است انتخاب کنید تا با هر کلیک پاک شوند.

دستور Scale

با دستور Scale میتوانید ابعاد شکل های خود را به نسب مورد نظر خود بزرگ یا کوچک کنید. برای اینکار یکبار تایپ کنید SC و Enter بزنید. حال مستطیل بیرونی که از جنس PL است را انتخاب کنید و یکبار دیگر Enter بزنید. حال باید یک نقطه ی پایه ای یا BasePoint مشخص کنید. برای مثال وسط نقطه ی پایینی مستطیل داخلی را انتخاب کنید و Enter بزنید. حال عدد ۲ را به عنوان ScaleFactor وارد کنید و Enter بزنید تا ابعاد مستطیل خارجی دو برابر شود.

دستور Mirror

یاد گیری مطالب تخصصی و بیشتر ( اینجا کلیک کنید )

توسط این دستور میتوانید اشکال خود را نسبت به یک خط، به صورت متقارن ترسیم کنید(یا Mirror کنید). یک خط عمود در سمت راست اشکالی که تا اینجا ترسیم کردید بکشید. میخواهیم تمام اشکال را نسبت به همین خط Mirror کنیم. پس از رسم خط عمود، تایپ کنید mi و Enter بزنید. سپس تمام اشکال موجود را انتخاب کنید. حال Enter بزنید. حال نقطه ی شروع خطی که رسم کرده بودید را کلیک کنید و سپس نقطه ی پایان این خط را کلیک کنید. در مقابل این سوال که آیا شکلهای قبلی را پاک کند، حرف N را تایپ کنید و Enter بزنید تا تمام شکلها mirror شود.

 

  • برهان نعمتی

ا توجه به نیاز دانشجویان عزیز به توپوگرافی 1به 2000 کوهستانی برای درس راهسازی 2 نمونه از توپوگرافی های موجود رو قرار میدم . جهت چاپ راحتر به صورت pdf هستش بعد از دانلود به اندازه A0پرینت بگیرید.

توپوگرافی 1

توپوگرافی 2

 

 

 

خطوط توپوگرافی به خطوط هم ترازی گفته میشود که موقعیت ارتفاعی زمین در هر نقطه را مشخص میکند. روش تولید این خطوط بدین صورت است که نقشه بردار تعدادی نقطه از زمین برداشت میکند. این نقاط دارای مختصات X و Y و Z هستند. حال این نقاط را از دوربین به یک فایل اتوکد منتقل میکنند. سپس توسط نرم افزار مخصوص نقشه برداری(برای مثال  Civil3d یا Land desktop) نقاطی که تراز ارتفاعی یکسانی دارند را به هم متصل میکنند تا نقاط هم تراز با یک خط مشخص شوند. و در نهایت فایل توپوگرافی آماده شده، ذخیره میشود. در شکل زیر خطوط هم تراز توپوگرافی را مشاهده میکنید.

 

بسیاری از اوقات ما با فایلهایی سر و کار داریم که به جای خطوط توپوگرافی، در آن تعداد زیادی نقطه موجود است. برای ساخت سورفیس در سیویل تری دی نیازی نیست که حتماً خطوط داشته باشیم. میتوان با نقاطی که تراز ارتفاعی هر نقطه از زمین را به ما بدهد نیز سورفیس تشکیل دهیم. در مباحث بعدی توضیح بیشتری داده خواهد شد.

یاد گیری مطالب تخصصی و بیشتر ( اینجا کلیک کنید )

  • برهان نعمتی

خط در اتوکد

۱۸
خرداد

سه نوع خط اتوکد در کار انجام پروژه های راهسازی برای ما اهمیت دارند:

-Line
لاین ساده ترین خط است. نکته ای که باید مد نظر داشته باشید این است که Line امکان داشتن دو  Z یا تراز ارتفاعی را داراست. به این معنی که نقطه ی ابتدایی میتواند یک تراز داشته باشد و نقطه ی انتهایی ترازی دیگر. طریقه ی رسم این نوع خط:
در محیط اتوکد تایپ کنید “L” و بعدEnter بزنید. سپس نقطه ی اول و آخر خط را با کلیک کردن موس مشخص کنید.

  • برهان نعمتی

 

۱- اطاعات معماری نویفرت.

 

 

۲- استانداردهای نقشه کشی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور.

 

 

۳- رسم فنی و نقشه کشی جامع عمران، تالیف: حسین زمرشیدی.

 

 

۴- اصول طراحی و نقشه کشی ساختمان، تالیف: مسعود هژه پورانی.

 

 

۵- پلانهای مسکونی در زمین های محدود.

 

برای مشاهده کامل مطلب به ادامه مراجعه نمایید.

 

  • برهان نعمتی

 

 

۱- تهیه صورت پروژه و تصویب آن.

 

 

۲- تهیه نقشه های معماری ( ترسیم شده با نرم افزار  AUTO CAD ).

 

 

۳- بارگذاری ( ثقلی- جانبی ) با استفاده از دیتیل های انتخاب شده برای دیوارها، تیغه ها و کفها و پله.

 

 

۴- طراحی دال کف طبقات (تیرچه یا دال).

 

 

۵- آنالیز و طراحی دال پله.

 

 

۶- آنالیز تقریبی دستی و تعیین نیروهای اعضای دو قاب عمود بر هم دلخواه.

 

 

۷- طراحی دستی یک ستون در تمام طبقات (محل تقاطع دو قاب).

برای مشاهده کامل مطلب به ادامه مراجعه نمایید.

 

  • برهان نعمتی

1-1. نقشه در پروژه راه

اصولا سه نوع نقشه در راهسازی وجود دارد که مجموعا راه که یک شی سه بعدی است را به صورت سه تصویر دو بعدی به ترتیب  دید از بالای  مسیر راه یا پلان ، دید از بغل و عمود بر امتداد مسیر راه یا پروفیل طولی و دید از درون راه و چشم راننده یا پروفیل عرضی نشان می دهد.

برای مشاهده کامل مطلب به ادامه مراجعه نمایید.

  • برهان نعمتی